RedLogic geeft kabinet advies voor komende regeerakkoord

27 mei 2021 Nieuws

RedLogic is vandaag aangeschoven aan de ronde tafel van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Samen met minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) en staatssecretaris Stientje van Velthoven (D66) zijn de kansen en uitdagingen besproken rondom het thuiswerken en flexibel werken.

RedLogic is geselecteerd om mee te praten omdat het eerder tot de ‘Beste (thuis)werkgever van de regio Utrecht’ is uitgeroepen. Het heeft een duidelijke visie hoe thuiswerken goed in te richten en hiermee files te vermijden. Hierin waren de demissionaire bewindspersonen oprecht geïnteresseerd. Naast RedLogic waren nog een aantal andere regiowinnaars uitgenodigd zoals PostNL, Voys en de ANWB.

Voor RedLogic mede-directeur Alexander de Wit de kans om in het nieuwe regeerakkoord voor voor een mobiliteitsbudget te pleiten. Door de bestaande regelingen rondom leaseauto’s, leasefietsen, OV-vergoedingen, reiskostenvergoedingen en thuiswerkvergoedingen te vervangen door een mobiliteitsbudget zullen medewerkers, werkgevers en het milieu beter af zijn.

Meerdere aanwezigen deelden deze mening. Ook de zelfverklaarde ‘meiden van het spitsmijden’ minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) en staatssecretaris Stientje van Velthoven. De minister zag in de verschillende verhalen een feest van herkenning. Tegelijkertijd waarschuwde ze voor te veel verwachtingen op korte termijn, het aanpassen van dit soort regelingen is een lang proces. Het kan zelfs tot twee jaar duren voordat zo’n nieuwe wet erdoorheen is.

De staatssecretaris vroeg in de deelnemers vooral bewust mobiel te zijn. Dit betekent alleen reizen als het echt nodig is en het liefst buiten de spitstijden. Dit kunnen wij als RedLogic ten volle onderschrijven want niemand vind het leuk om lang in de file te staan..