RedLogic cum laude door jaarlijkse ISO 27001 audit

18 september 2018 Nieuws / Security

Afgelopen week vond bij RedLogic de jaarlijkse ISO/IEC 27001 audit plaats. Bij deze tussentijdse controle werden zowel het ISMS, als de IT- en HRM-processen tegen het licht gehouden. Met trots melden wij dat we met vlag en wimpel zijn geslaagd voor dit examen.

Hoge ambitie

Zoals elk jaar heeft ook dit jaar weer een auditor van BSI het bedrijf van voor naar achter doorgelicht. Voor ons is de keuze voor BSI als auditor een logische, aangezien zij bekend staan als een van de strengste auditpartijen van de Nederlandse markt. Wij bij RedLogic houden wel van een uitdaging en hebben de lat voor onszelf zo hoog mogelijk gelegd. Aangezien wij ook internationaal actief zijn hebben wij de keuze laten vallen op de UKAS accreditatie, deze staat binnen Europa het hoogst aangeschreven. Een ander punt dat het vermelden waard is; alle 114 controls uit de ISO 27002 hebben wij beschreven en binnen een scope geplaatst.

Geen afwijkingen bij audit

Tijdens de ISO 27001 audit zijn diverse medewerkers doorgezaagd en de hemd van het lijf gevraagd. Alles betreffende informatiebeveiliging in het algemeen, deze specifiek binnen RedLogic en tijdens onze projecten. Ook zijn diverse IT-systemen en projectplannen gecontroleerd. Tijdens deze controles en de gevoerde gesprekken werd geconcludeerd dat RedLogic haar zaken zeer goed op orde heeft. Er is gedurende de gehele audit geen enkele afwijking geconstateerd. Een uitzonderlijk resultaat waar wij als compleet bedrijf terecht trots op mogen zijn.

De komende dagen zijn wij met het RedLogic team op bezoek in Cork (Ierland), hier zal het succes zeker nog feestelijk worden gevierd.