“Zat op dag 1 al met VMware in een call”, ons nieuwste teamlid Davy

28 april 2021 Nieuws / VMware

Davy is vorige maand zijn RedLogic avontuur begonnen. Hij heeft een enorme groei doorgemaakt van beheerder naar consultant en wil bij RedLogic een nieuwe uitdaging aangaan. En wat voor één! Hij heeft de lat voor zichzelf enorm hoog gelegd en ook daarmee laat Davy zien dat hij bij ons team past. In dit interview kom je meer over Davy, en ons, te weten.

Wie is Davy?

“Ik ben Davy van de Laar (44) en je kan mij wel een vakidioot noemen. Niet alleen op mijn werk, maar ook privé ben ik vaak met techniek bezig. Met veel enthousiasme duik ik in de laatste ontwikkelingen en in mijn Test Lab probeer ik alles uit. De meeste mensen krijgen daar een beeld bij van iemand die alleen via zijn toetsenbord kan communiceren, maar dat is bij mij absoluut niet het geval. Ik ben heel sociaal en vind het juist leuk om een praatje met iemand te maken… kan ook niet wachten tot de horeca weer open mag. Waar ik ook heel blij van word zijn roadtrips door Europa, vooral Oost-Europa vind ik prachtig, en in de weekenden rommelmarkten bezoeken op zoek naar verborgen schatten en leuke LP’s. Tip: vooral in België zijn veel pareltjes te vinden.”

Waarin zou je willen groeien?

“Voor mij ligt de focus nu echt op VMware. In mijn eerste maand bij RedLogic heb ik de certificeringen vSan Specialist & HCI Master Specialist behaald. Deze zijn onderdeel van de Master Services Competency VMware Cloud Foundation. Kreeg direct de mogelijkheid om trainingen te volgen en examens te doen, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt en vind ik uniek. Momenteel ben ik bezig met NSX-T en ga later dit jaar aan de slag met VMware Tanzu en Kubernetes.”

Je hebt de lat voor jezelf hoog gelegd?

“Tijdens mijn sollicitatie werd aangegeven dat er geen opleidingslimiet is en dat is voor mij de kans om te laten zien wat ik kan. Niet alleen naar RedLogic toe, maar ook naar mijzelf. Hoefde er niet lang over na te denken waarvoor ik wilde gaan, iedereen heeft het erover: cloud native is de toekomst. Mijn doel is om in mijn eerste jaar VMware Tanzu en Kubernetes expert te worden. Ja, ik heb de lat voor mijzelf behoorlijk hoog gelegd. Als je het niet probeert weet je zeker dat het niet lukt, zeg ik dan maar. Het fijne bij RedLogic is dat je er nooit alleen voor staat. Samen met mijn collega Matts ga ik deze uitdaging aan en we gaan ervoor!”

En? Hoe bevalt het bij RedLogic?

“Het is fijn om tussen allemaal techneuten te werken die het leuk vinden hun kennis en ervaring met je te delen. Ben gewend om binnen een organisatie 2 of 3 collega’s te hebben waarmee je kan sparren, maar hier zijn het allemaal gedreven vakidioten. Is er ruimte om bij een gesprek aan te schuiven, dan wordt dit geregeld. Op dag 1 zat ik bijvoorbeeld al aan bij een gesprek met VMware, echt te gek! De onderlinge sfeer is goed en de drive om elkaar te helpen naar een hoger niveau is enorm. Mijn eerste RedLogic Tech Day was heel inspirerend en intensief, een dag lang word je overspoeld met de laatste ontwikkelingen en verschillende klant situaties. Hier wil je graag aan bijdragen en heb dan ook direct aangegeven bij een volgende Tech Day mijn ervaringen over GIT en DevOps te willen delen.”

Tot slot heb je een tip voor je nieuwe college die in mei begint?

“Om de collega’s te leren kennen heb ik de eerste weken bij iedereen een soort virtueel koffiepraatje ingeschoten. Even een kwartiertje kennis maken om elkaar persoonlijk beter te leren kennen. Dit heeft mij erg geholpen en kan ik zeker aanraden ook te gaan doen. Verder laat het vooral op je afkomen, sta open voor advies en deel je expertise.”

Word jij net als Davy enthousiast van vakidioten om je heen en wil je ook alles uit jezelf halen? Kijk dan eens op WerkenBijRedLogic. Je mag ons ook altijd even bellen, appen of mailen om kennis te maken.