Nieuw pand Goede Doelen Loterijen in gebruik

23 oktober 2018 Nieuws

Gisteren was het dé dag voor de medewerkers van de Goede Doelen Loterijen. De eerste 300, van de ruim 600 man, namen hun intrek in het nieuwe kantoorpand aan de Zuidas van Amsterdam. Het is het meest duurzaam vernieuwbouwde pand van Amsterdam en zelfs van Nederland. Voor de IT-infrastructuur is RedLogic de afgelopen jaren betrokken geweest bij dit verhuizingsproject.

Beethovenstraat Amsterdam

Jarenlang stond het kantoorpand aan de Beethovenstraat leeg, totdat het vijf jaar geleden aangekocht werd door de Goede Doelen Loterijen. Zij startten een grootscheepse renovatie, met als doel een gezamenlijk pand voor al hun medewerkers. Als aanjager van duurzaamheid, en de organisator van de Greenchallenge, wilden zij het pand zo duurzaam mogelijk verbouwen. Tijdens de sloop, de renovatie en nieuwbouw is volledig rekening gehouden met eco-, milieu- en energiemaatregelen. Dit resulteerde in een BREEAM ‘Outstanding’ certificering voor het ontwerp van het pand. Er is niet alleen stilgestaan bij een duurzaam pand, andere normen waren net zo belangrijk. Bijvoorbeeld de reistijd van medewerkers, de luchtkwaliteit in het pand en het regenwater waarmee wc’s worden doorgetrokken.

Goede Doelen Loterijen

De medewerkers van de Goede Doelen Loterijen namen gisteren hun intrek in het nieuwe pand. Zij kwamen binnen in het Atrium, een leefbare ruimte, ontworpen naar het beeld van een mediterraans plein. Een trap leidt de mensen omhoog naar verschillende terrassen. In het midden een boom, uitlopend in een ‘bladerplafond’. Dit geeft een speels en gevarieerd patroon van daglicht in het pand. Op het dak liggen zonnepanelen (2.500 m2), deze wekken voldoende elektrische energie op voor 80 huishoudens per jaar.

RedLogic levert IT-infrastructuur

De afgelopen twee jaar heeft RedLogic zich bezig mogen houden met dit grootscheepse huisvestingsproject. Uiteindelijk werd voor 12.500 mhoogwaardige kantoorruimte, twee restaurants en een TV studio de benodigde IT-infrastructuur geleverd en geïmplementeerd. In het pand hebben wij een bedraad netwerk én een WiFi netwerk opgeleverd.

Officiële opening

Op 7 december vindt de officiële opening van het pand plaats. Wij wensen vanaf nu alle medewerkers van de Goede Doelen Loterijen veel werkplezier toe in hun nieuwe thuisbasis. Neem vooral ook eens een kijkje in het pand, het is zeker de moeite waard. Het restaurant, naast de ingang, is voor iedereen toegankelijk. In de centrale hal vinden wisselende exposities plaats van goededoelenprojecten.