Maak kennis met: Laurens (onze nu nog digitale collega)

24 juli 2020 AWS / Nieuws

Een remote sollicitatieproces en daarna ook nog eens remote onboarden. Gaat dat wel goed? Moeten we dat wel doen? Vragen en vraagtekens die heel normaal zijn, maar uiteindelijk nergens voor nodig bleken. Het levende bewijs: Laurens van Gunst. Hoogste tijd om onze nieuwe Infrastructure Consultant voor te stellen. Leer hem, en ons, beter kennen in dit interview.

Wie is Laurens?

“Ik ben Laurens van Gunst, 37 jaar en woon in Houten. In mijn vrije tijd hou ik van het kijken van films, wandelen en bbq-en. Ik werk sinds mijn 17e in de IT en heb veel verschillende rollen gehad. Ooit begonnen op de servicedesk van een hogeschool en doorgegroeid via engineers rollen naar consultancy en architectuur. Doordat ik veel verschillende rollen heb gehad binnen evenzoveel bedrijven en klanten ben ik met veel verschillende technieken in aanraking gekomen. In mijn laatste rol ben ik verantwoordelijk geweest voor de AWS practice van een Nederlandse Telco.”

Hoe heb jij het remote solliciteren ervaren?

“Sollicitatiegesprekken zijn altijd een ding. In mijn eerste jaren heb ik veel in de detachering gezeten en dan heb je dus veel sollicitatiegesprekken. Ik ben iemand die erg kijkt naar de persoonlijke houdingen van mijn gesprekspartner tijdens een gesprek en in deze tijd is dat lastiger. Het hielp dat ik in mijn vorige rol ook geregeld aan de andere kant hebt gezeten en ik daar al sollicitatie-intakes remote deed. De webcam laat wel een hoop zien, maar haalt het niet bij face-to-face. In het geval van mijn gesprekken met RedLogic was het eigenlijk gelijk een match vanaf het begin en we waren er vrij snel uit. Het enthousiasme wat ik in de eerste gesprekken heb ervaren en alle gesprekken erna is misschien alleen maar meer geworden. We kunnen samen echt leuke dingen neer gaan zetten.”

Wat trok je over de streep om bij ons aan de slag te gaan?

“Wat ik erg leuk vind aan RedLogic is dat het een club van ‘vakidioten’ betreft. Iedereen die ik spreek heeft wel iets met de techniek en vaak ook behoorlijk inhoudelijk. Voor mij persoonlijk is RedLogic ook nog eens dichtbij (al heb ik daar na de crisis pas iets aan), het zit op 10 minuten afstand van mijn huis. Op dit moment spreek ik al mijn collega’s remote, wat overigens prima werkt. In deze tijd is het even niet anders. Het vraagt wat meer flexibiliteit van iedereen, maar samen redden we het prima. Uiteraard heb ik goed onderzoek gedaan en wist ik door mijn samenwerking met de Computable dat RedLogic de no1 ICT werkgever van 2019 is en 3 master service competencies heeft van VMware, waaronder VMware op AWS. Daarnaast kende ik ze van de VMUG waar ik ook geregeld te vinden ben. Op het gebied van AWS kunnen we nog stappen maken en daar zal ik bij helpen met mijn kennis en kunde.”

En? Hoe bevalt RedLogic?

“Alleen maar remote werken en dan ook nog eens remote onboarden is vreemd. Ik heb mijn collega’s letterlijk nog nooit in real life gezien. Gelukkig is de techniek zo ver dat je gemakkelijk met elkaar in contact komt. Normaal doe je dat, door naar iemands bureau te lopen, en nu dus via Slack of Teams. Het eerste wat ik heb gedaan is een meeting inplannen met iedereen van het bedrijf. Gewoon een half uurtje, even kennismaken: Wie ben jij, wie ben ik. Ik vraag eigenlijk altijd wel naar de persoonlijke dingen, de technische kennis en kunde vind ik minder interessant tijdens een eerste gesprek. Juist in de persoonlijke aanpak kun je in deze tijd het verschil maken. Ik weet nog dat ik enorm moest lachen toen er thuis een enorme bos bloemen werd afgeleverd voor de thuiswerk-secretaresse (wink). Humor is dan ook erg belangrijk.

Wat breng jij op technisch vlak mee?

“Sinds 2006 ben ik in aanraking gekomen met VMware, bij mijn toenmalige werkgever. Het eerste project wat ik gedaan heb was het virtualiseren van fysieke servers op basis van VMware Server. Later werd dat weer ESX/vSphere. Doordat ik destijds in mijn vormende jaren in aanraking ben gekomen met virtualisatie is het voor mij de normaalste zaak van de wereld en is het een goede basis geweest voor mijn latere werkzaamheden. Eigenlijk alles wat er nu gebeurd (netwerkvirtualisatie, SDWAN, containerisation) is wel een afgeleide van het abstraheren van resources, wat ik dus in de basis geleerd heb door middel van het zelf doen in een homelab, gebaseerd op VMware. Door in een homelab zelf veel te proberen en te testen, wist ik precies hoe zaken werkten en kon ik dit bij klanten weer uitleggen. Zo kwam ik steeds een stapje verder in mijn carrière. De laatste jaren heb ik mij vooral gericht op automation in de cloud en dan met name AWS, al ben ik VMware er altijd bij blijven volgen. Ik vind het partnership wat er tussen VMware en AWS dan ook is gekomen een erg interessante, omdat hierbij 2 werelden echt bij elkaar komen. Ze kunnen elkaar echt versterken. Ik vind het leuk om dit nu aan een nieuwe generatie uit te leggen d.m.v. gastcolleges en trainingen. Ik vind het dan ook erg leuk dat we binnen RedLogic veel aan kennisdeling doen.”

Wil je tot slot nog een tip delen voor remote solliciteren?

“Een belangrijke tip is: durf te vragen, daar wordt je als persoon alleen maar beter van. Wees flexibel, in je tijd en in je opvattingen, maar plan alles in je agenda. Doordat alles remote gaat en soms niet via een webcam, is het soms lastig een intonatie te begrijpen of te zien. Ga er vanuit dat de ander het net zo lastig vind, als jij het soms vind, en vat stiltes niet persoonlijk op.”

Ben jij net als Laurens op zoek naar een andere baan, met vakidioten als collega’s? Op werkenbijredlogic vind je meer informatie en natuurlijk onze vacatures. Al mag je ook gewoon bellen, appen, mailen om jezelf voor te stellen.