Kennissessies en schaakgrootmeesters

17 januari 2018 Events / Fun / VMware

Dinsdag 16 januari vond de eerste RedLogic kennissessiedag van 2018 plaats. Onze guru’s kwamen aan het woord over VMware NSX, Aerohive ID Manager en RedHat OpenShift. Ter afsluiting van deze intensieve dag gingen een aantal ‘schaakgrootmeesters’ de competitie met elkaar aan.

VMware NSX

Matts gaf een kijkje achter de schermen van de VMware NSX cursus welke hij recentelijk heeft gevolgd. Hij gaf inzicht in de algemene doelen en het gebruik van NSX als netwerkvirtualisatie, zoals virtualisatie van de gehele infrastructuur of delen daarvan. Verder liet hij verschillende componenten de revue passeren, welke in NSX gebruikt kunnen worden.

RedHat OpenShift

Tijdens kennissessiedagen is het goed om collega’s aan het woord te hebben. Zij kunnen dan een tipje oplichten van de klantcases waar zij aan werken. Wat houdt ze bezig, welke leuke dingen komen er voorbij en vooral wat hebben zij geleerd wat ook voor de andere collega’s interessant is om te weten. Edward heeft een uitleg gegeven over de usecases van OpenShift, het platform specifiek ontworpen voor het draaien van containers (Docker). Hij gaf zelfs een live demo van de omgeving om de schaalbaarheid en werking te laten zien.

Aerohive ID Manager

Michael en Matts namen vervolgens samen het woord om te beschrijven hoe de Aerohive ID Manager helpt met het registreren van gasten op je WiFi omgeving. Dit op een eenvoudige manier zonder, tussenkomst van medewerkers. Gasten kunnen zelf interactief een persoonlijke WiFi code aanvragen, door gebruik te maken van een Kiosk. Hiervan gaven zij een live demo, om direct ook te laten zien hoe het management van de Operator uitziet. Wij kunnen groepen tegelijk (én op voorhand) registreren en de codes opleveren aan één of meerdere personen.

Directieplannen 2018

Het laatste slot op de dag is traditiegetrouw voor onze directeuren. Zij geven een terugblik op het afgelopen kwartaal en nemen iedereen daarna mee in de plannen voor het huidige kwartaal. Wat staat er op stapel, waar ligt de focus en hoe kunnen wij dit met zijn allen behalen?

Schaakgrootmeesters

Elke kennissessiedag eindigt met een leuke activiteit. Dit keer aan Wesley de schone taak om zijn collega’s enthousiast te krijgen voor een vriendschappelijk potje schaken. Een leuke mix aan schaakdummies en grootmeesters ging de strijd met elkaar aan. Uiteraard vergezeld van een hapje en een drankje.

In maart staat de volgende kennissessiedag weer op het programma, welke kennis zal er dan weer uitgewisseld worden?