Kennissessiedag & Kerst 15 december

18 december 2017 Fun / Nieuws / Palo Alto Networks

Deze kennissessiedag stond in het teken van Palo Alto Traps, Cisco Campus Fabric, de RedLogic kerstviering en een aantal klantprojecten.

Traps van Palo Alto Networks

Aan de hand van een recente training bij Palo Alto Networks heeft Michael ons meer uitgelegd over de nieuwste functies van Palo Alto Traps. Ook gaf hij ons inzicht in de roadmap met toekomstige functionaliteiten. Na het theoretische gedeelte hebben Michael en Frank samen een sessie gegeven over een recent uitgevoerde Palo Alto Traps installatie waarbij in real life op de omgeving is meegekeken.

Cisco Campus Fabric

Rob heeft ons meegenomen in de wereld van het Cisco Campus Fabric, dit omdat hij een oplossing op basis van deze architectuur heeft uitgewerkt voor een van onze klanten. Middels dit Campus Fabric wordt het extreem eenvoudig om accesspoorten te configureren en te beheren.  Het wordt hiermee (onder andere) mogelijk om extreem grote broadcast domains te maken zonder de gebruikelijke nadelen. Het voordeel hierbij is dat je je IP adres op meerdere vestigingen kan behouden. Doordat er minder subnets aangemaakt hoeven te worden wordt het snijverlies qua IP adressen sterk verminderd. Uiteraard is er uitvoerig gesproken over in welke gevallen deze oplossing een toevoeging of zelfs een vervanging van VMware NSX zou kunnen zijn. Wie meer wil weten over Cisco Campus Fabric kan het best deze video bekijken.

Diverse klantprojecten

De leden van ons operationele team kwamen allemaal aan het woord om te delen met welke projecten zij bezig zijn. Bij sommige klantprojecten is dieper op de materie ingegaan. Zo hebben Wesley en Matts ons bijvoorbeeld meegenomen in architectuurkeuzes welke moeten worden gemaakt bij het inrichten van een groot nieuw kantoorpand.

Kerst bij RedLogic

Omdat dit de laatste kennissessiedag voor de Kerst was heeft het RedLogic team ’s middags kunnen genieten van de traditionele gezamenlijke kerstlunch. In de avond is het gehele team in hotel Papendal in de watten gelegd. Op de kerstmarkt van de Christmas Factory kreeg iedereen, onder het genot van een hapje en een drankje, de mogelijkheid zelf zijn kerstpakket samen te stellen.