Kennissessiedag november 2018

14 november 2018 Nieuws / VMware

Van VeloCloud naar DWDM tot aan de VMworld. Dinsdag 13 november stond er weer een kennissessiedag op de agenda bij RedLogic. Dé dag voor kennisuitwisseling tussen collega’s. Leuke projecten passeren de revue en bezochte evenementen worden besproken. 

VMworld Barcelona – Terugblik

De kennissessie stond voor een groot gedeelte in het teken van het bezoek aan de VMworld. Naast de directie hebben Matts, Jimmy en Robin dit jaar RedLogic met veel plezier vertegenwoordigd in Barcelona. Met welke missie zijn de mannen op pad gegaan? Matts wilde erachter komen welke richting VMware op zal gaan betreffende containers. Jimmy is achter de automation en IoT-vraagstukken aangegaan. Robin heeft zich vooral toegespitst op het NSX-T technisch productportfolio. Tijdens de sessie hebben zij hun opgedane kennis gedeeld en hebben zij de rest van het team deelgenoot gemaakt van de ervaringen tijdens de VMworld.

VMware NSX SD-WAN by VeloCloud

Gastspreker tijdens de kennissessiedag was Geordy Korte van VMware. Hij kwam een vlammend betoog geven over de nieuwe NSX SD-WAN (VeloCloud) oplossing van VMware binnen het NSX-portfolio. Dit is een cloud based WAN solution van VMware die steeds meer belangstelling krijgt in de markt. Eén van de vele toepassingen die beschikbaar is in NSX SD-WAN by Velocloud is het samenvoegen van internetverbindingen zodat het lijkt op, en functioneert als, een enkele internetverbinding. Hiermee is NSX SD-WAN by Velocloud een waardige vervanger voor veel MPLS verbindingen.

DWDM

Michael heeft ons meegenomen door de DWDM configuratie bij een van onze klanten, Dit om een breder en completer beeld te krijgen van de apparatuur. Zo gaf hij een uitgebreide troubleshooting masterclass met uitleg over verschillende foutmeldingen en de betekenis hiervan voor de fysieke locatie en de connectiviteit.

Nieuwe NSX-projecten

In de laatste sessie van de dag vertelt Robin over het gebruik en de implementatie van NSX binnen zijn huidige projecten. Beide projecten verdienen de volledige aandacht van het team, expliciet vanwege de specifieke implementatie van het Circles of Trust model binnen NSX. Het gebruik van het Circles of Trust model levert een bijzonder duidelijke, flexibele en makkelijker te beheren NSX-omgeving op.

De dag wordt weer afgesloten met een gezellige borrel. Vrijdag 14 december staat alweer de laatste kennissessie van dit jaar op de agenda, een mooi moment om terug te kijken op 2018.