Kennissessiedag 14 november

15 november 2017 Events / Fun / Nieuws

Onze RedLogicans zijn gek op het vergaren en delen van kennis, om de maand organiseren wij dan ook een kennissessiedag. Deze keer stonden VMware Cloud Foundation en de VMworld centraal. Gastspreker Rob Groenhuis van VMware nam de mannen mee in de wereld van VMware Cloud Foundation.

Verhuisproject en MACsec

De dag werd afgetrapt door Matts & Wesley. Alle ins en outs en weetjes van een, met succes afgerond verhuisproject, werden door hen verteld. Altijd goed om collega’s enthousiast te horen vertellen over hun project, de dingen waar zij tegenaan liepen en hoe alles in goede banen werd geleid.
Na een succesvol verlopen POC, waarbij Juniper Networks demo-apparatuur ter beschikking heeft gesteld, hebben wij binnen dit project voor het eerst Media Access Control Security (MACsec) geïmplementeerd in een productieomgeving. Met MACsec worden laag 2 verbindingen tussen fysieke locaties versleuteld. Gelet op de aankomende sleepwet verwachten wij het komende jaar meer van dit soort verbindingen te versleutelen.

VMworld Barcelona 2017

Robert & Robin namen iedereen vervolgens mee terug naar de afgelopen VMworld. Een virtuele rondgang over de beurs en vooral alles wat er daaromheen heeft plaatsgevonden. Hoe hebben zij de beurs ervaren, welke kennis hebben zij mee teruggenomen en wat moeten de anderen absoluut horen. Zoals elk jaar verdeelden de heren aan het eind van de presentatie nog wat VMworld goodies aan de thuisblijvers.

Verjaardag

Tom had de eer om net jarig te zijn geweest en dit laten wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Tom heeft twee hobby’s; fietsen en biertjes uitproberen. Dan krijg je bij RedLogic het beste van twee werelden…. een bierkrathouder voor de fiets en een bier-advent-pakket. Dan kan hij elke dag in december op de fiets een nieuw biertje uit gaan proberen!

VMware Cloud Foundation

Na de taart nam Rob Groenhuis van VMware het woord om uitleg te geven over de VMware Cloud Foundation. Omdat wij deze nieuwe VMware propositie bij een aantal klanten tegenkomen leek het ons een goed idee om het hele bedrijf hiermee kennis te laten maken. Binnen VMware Cloud Foundation kan met “één druk op de knop” binnen een paar uur een hele VMware infrastructuur worden uitgerold. Deze omgeving bestaat uit vSphere, VSAN, NSX-v en een aantal optionele vRealize producten. Dankzij deze presentatie kunnen wij nu beter beargumenteren wat de voor- en nadelen van een omgeving, gebaseerd op VMware Cloud Foundation, zijn.

Middag ontspanning

Na een gezamenlijke lunch was het tijd voor wat broodnodige ontspanning op het werk. Want na hard werken en actief luisteren kan iedereen wel wat ontspanning gebruiken. Ons RedLogic dartbord werd ingewijd met een aantal dartpotjes. Verder was Matts zo goed geweest om zijn VR-set mee te nemen, zodat iedereen de mogelijkheid had om stappen te zeten in de virtuele wereld. Van het in elkaar zetten van een robot, tot het leegschieten van verschillende geweren. Wij hebben een aantal koelbloedige ‘afmakers’ onder ons! Na meerdere fanatieke spelletjes en vele bezwete gezichten (dat zijn ze niet gewend) werd er nog een laatste drankje gedronken.

Volgende maand staat de volgende alweer op de planning, 15 december met aansluitend een kerstborrel…. Hoeveel RedLogicans zullen in een foute kersttrui aanwezig zijn??