Jorgen Rosink van VMware op RedLogic kennissessie

5 september 2017 Events / Fun / VMware

Vandaag was Jorgen Rosink van VMware te gast bij RedLogic op onze maandelijkse kennissessiedag. Tijdens de kennisdelingssessies presenteren de teamleden aan welke mooie projecten of oplossingen zij werken.

Kennissessie Zerto en VMware NSX

Robin en Erwin presenteerden tijdens de kennissessie aan het team een werkend Proof Of Concept. In deze POC is Zerto ingezet om virtuele machines te repliceren tussen meerdere datacenters. De combinatie met VMware NSX zorgt ervoor dat dit gebeurt zonder dat er IP adressen hoeven te worden aangepast. Door NSX toe te passen wordt de totale downtijd van de applicatie, in het geval van uitval van een datacenter, met meer dan 700% verlaagd. Al het handmatige werk is in deze oplossing geautomatiseerd, dit zorgt ervoor dat de kosten een stuk lager zijn dan op basis van vergelijkbare storage virtualisatie oplossingen.

Kennissessie VMware Workspace One

Robert en Wesley presenteerden tijdens de kennissessie het VDIproject, waaraan zij momenteel werken. Nu alle hardware en software is geleverd en ingebouwd is het tijd om het team mee te nemen in de ontwerpen. Vooral de manier waarop de hoge beschikbaarheid over meerdere datacenters, het NSX ontwerp en de integratie met de rest van de omgeving wordt opgezet was onderdeel van deze presentatie.

Presentatie Jorgen Rosink

Als gast was deze maand Jorgen Rosink van VMware op bezoek. Jorgen is NSX Specialist bij VMware en vanuit deze rol adviseert hij bedrijven en organisaties bij het gebruik van Software-Defined Networking in het datacenter. Aan ons technische team heeft Jorgen de laatste nieuwtjes gepresenteerd, welke zijn gelanceerd op de VMworld in Las Vegas. Zo zijn VMware AppDefence, de VMware Cloud on AWS en NSX-T gepresenteerd en uiteraard hebben wij hier ook uitvoerig vragen over mogen stellen.

Security Awareness Training

Onze Security Officer Jyoti heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze jaarlijkse Security Awareness Training te geven. Het is belangrijk om medewerkers op regelmatige tijdstippen ervan bewust te maken dat beveiliging niet alleen technisch van aard, maar ook organisatorisch is. Het zich bewust zijn van beveiligingsrisico’s is een niet onbelangrijk onderdeel van onze ISO 27001 certificering. Na afloop van de sessie kregen alle medewerkers een nieuwe gadget uitgereikt, een DatAshur Encrypted USB key. Hiermee garanderen wij dat alle data, opgeslagen op RedLogic devices, ten aller tijde versleuteld is.

DiMiBo

Voor het eerst maar zeker niet voor het laatst is de sessie afgesloten met een DinsdagMiddagBorrel (DiMiBo).