Internet of Things en F5 centraal op kennissessiedag juni

22 juni 2018 Events / Fun / Security

Van IoT naar F5, en van VDI tot AVG, de RedLogic kennissessiedag van juni was weer ouderwets gevuld met allerlei interessante sessies en afkortingen.

Internet of Things

Collega Jimmy heeft tijdens de kennissessiedag een sessie gegeven waarbij hij zelf gefabriceerde IoT devices heeft gekoppeld aan VMware vRealize Automation en vRealize Orchestration. Met behulp van Siri, standaard aanwezig op elke iPhone, demonstreerde hij hoe hij zijn koffieautomaat slim heeft gemaakt. Door te praten tegen Siri wordt er een heerlijk bakje koffie gezet. Hierna liet hij een voorbeeld zien van een paslezer van de parkeergarage, die niet alleen de slagboom bedient maar ook een virtuele desktop start. Als klap op de vuurpijl demonstreerde Jimmy hoe het ontruimingsalarm van het pand ook een geautomatiseerde failover van het datacenter initieerde. Moraal van het verhaal: alles dat je je kan bedenken, kun je automatiseren.

F5 Load balancers

Edward is een mooi project aan het doen met F5 load balancers en Web Application Firewalls. Een goede reden om Edward eens te laten presenteren over zijn bevindingen. Wat zijn de do’s en dont’s en hoe richt je zo’n load balancer in op de manier dat je alle functionaliteiten ten volle benut. Een sessie van 45 minuten was hiervoor eigenlijk te kort. In een volgende sessie duiken we dan ook nog verder in de geavanceerdere opties.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Sinds 25 mei is hij van kracht, de Algemene Verordening Gegevensbescherming oftewel de AVG. Alexander heeft als onderdeel van de reguliere security awareness training (gegeven in het kader van onze ISO27001 certificering) een sessie gehouden over de AVG. Rondom de AVG bestaan veel mythes, welke we als ware mythbusters hebben geanalyseerd. Het team is meegenomen in de belangrijkste regels, die wel in de AVG wetgeving staan vermeld. Wat zijn onze plichten als bedrijf en vooral wat onze rechten als (privé) persoon. Het is van belang dat alle medewerkers in een bedrijf op de hoogte zijn van de belangrijkste punten uit deze wet, dit aangezien de AVG niet uitsluitend een IT-aangelegenheid is. De verwerkersovereenkomsten welke wij hebben afgesloten zijn daarom doorgenomen evenals het verwerkingsregister van RedLogic.

VDI

Matts heeft het team bijgepraat over de status van een VDI project waaraan hij meewerkt.

VMware Global Support Summit in Cork

Robin, Matts en Erwin zijn recent in Cork geweest op de VMware Global Support Summit. Dit is een soort mini VMworld zonder sales sessies, alleen geschikt dus voor hardcore techneuten zoals deze drie collega’s. Robin heeft de belangrijkste leerpunten uit deze twee dagen samengevat en behandeld in de kennissessie. Ook zijn de slides van alle presentaties met het team gedeeld als naslagwerk.

Na afloop van deze sessie was het tijd voor de DiMiBo (dinsdagmiddagborrel).