Hoogtepunten AWS re:Invent 2022

11 januari 2023 AWS / Events

Vorige maand vlogen Wesley en Martijn naar Las Vegas voor de AWS re:Invent 2022. Na een aantal online edities was deze weer als vanouds on-site. In deze terugblik nemen we je mee langs onze hoogtepunten.

De AWS re:Invent is weer op bekend terrein in Las Vegas, maar er zijn wel een aantal merkbare wijzigingen. De grootste daarvan is het aantal locaties waarover het event is verspreid. Goed om te weten is dat de re:Invent niet plaatsvindt in slechts 1 locatie in Las Vegas, maar is verspreid over meerdere locaties. Dit jaar is de Mirage niet meer in gebruik als locatie voor break-out sessies, en zijn Mandalay Bay en het Caesars Forum nieuwe toevoegingen. Met name de toevoeging van het recent gebouwde Caesars Forum maakt het event een stuk overzichtelijker. Deze is namelijk zo goed als tegen het Venetian aangebouwd, waardoor je ook minder kilometers door de casino’s hoeft te lopen. Een erg prettige bijkomstigheid. Ook is de monorail tussen het Venetian en de MGM Grand deze editie vrij toegankelijk, wat het reizen tussen de locaties aanzienlijk vereenvoudigd.

Keynotes

Tijdens het de re:Invent zijn er 2 keynotes die druk bezocht worden, de general keynote op dinsdag en de technische keynote op donderdag. Adam Selipsky neemt de general keynote voor zijn rekening, waarbij de focus voornamelijk ligt op nieuwe functionaliteiten en de koers die AWS het komende jaar gaat varen. Iets wat ons van deze keynote bijblijft is bijvoorbeeld het security framework dat AWS aan het bouwen is. Door zich aan te sluiten op dit framework ontvangen klanten en derde partijen een soort van SLA op security vlak.

Keynote met Adam Selipsky
AWS re:Invent keynote 2022 met Adam Selipsky

De meer technische keynote van Dr Werner Vogels spreekt ons technische hart meer aan. Al doen beide keynotes zeker niet onder voor elkaar. Wel blijft de t-shirt keuze van Werner altijd een leuk onderwerp van discussie. Had hij dit keer een reclame shirt voor lambda services aan of voor de game Half-life..?

Breakout sessies en aankondigingen

Elk jaar staat de re:Invent bol van de aankondigingen en interessante sessies. Ook dit jaar was daarop geen uitzondering. De meeste sessies zijn overigens via de re:Invent site of  YouTube terug te kijken. De aankondigingen en sessies die wij interessant vinden hebben voornamelijk met networking te maken, of hebben een link met VMware producten. Zo zijn er aankondigingen rond AWS Cloud WAN en VPC lattice, maar ook Amazon Workspace core in combinatie met VMware Horizon. Een kleine greep uit de sessies die we bezocht hebben en het vermelden waard vinden:

  • PRT252: All you need to know about architecting VMware Cloud on AWS
  • ENT223: Resiliency in the cloud: Disaster recovery with VMware Cloud on AWS
  • PRT264: Reduce developer friction with Tanzu and Amazon EKS
  • PRT230: Achieve enterprise greatness with Amazon FSx for NetApp ONTAP
  • MFG203: Heineken brews a new connected manufacturing business

Benelux Party en re:Play

Bowlen onder het genot van een drankje, dat kan op de Benelux cocktail reception. Erg gezellig om de Nederlandse AWS community weer in real life te zien en samen een partijtje bowling te spelen.

Benelux party op AWS re:Invent 2022
Benelux party op AWS re:Invent 2022

De donderdagavond staat traditiegetrouw in het teken van de re:Play. Op het Las Vegas Festival terrein maakt niemand minder dan Martin Garrix er een absoluut feest van en vormt daarmee hét feestelijke hoogtepunt van de re:Invent. De re:Play is ook deze editie weer een enorm gave afsluiting van een geslaagd evenement.

Terug naar huis

Wesley en Martijn zijn vol inspiratie, nieuwe contacten en met veel nieuwe ideeën thuisgekomen. We kijken met veel plezier terug op de AWS re:Invent van 2022 en kijken alweer uit naar de volgende editie!

Wesley en Martijn op AWS re:Invent 2022
Wesley en Martijn op AWS re:Invent 2022