Feest – Onze 4e Master Services Competency is binnen

10 juni 2021 Nieuws / VMware

Juni begint feestelijk met het bericht van VMware dat wij de Master Services Competency (MSC) voor VMware Cloud Foundation toegekend hebben gekregen. Dit is de vierde MSC die wij op onze naam mogen schrijven. Datacenter Virtualisatie, Netwerk Virtualisatie en VMware Cloud on AWS stonden al in onze virtuele prijzenkast.

In december 2020 lanceerde VMware deze MSC en het stond vanaf dat moment direct bovenaan het wensenlijstje. Ons RedLogic team heeft al de nodige ervaring met het ontwerpen van VCF-omgevingen. En bij verschillende klanten hebben wij succesvolle implementaties op ons conto mogen schrijven. Wij gingen het traject, voor het behalen van deze competentie, dan ook enthousiast en vol vertrouwen in.

Master Services Competency

Waarom een Master Services Competency behalen? Op deze vraag geeft Giovanni Camporelli (Partner Development Manager van VMware) antwoord: “Het is voor onze gezamenlijke klanten van grote waarde dat VMware partners investeren in het behalen van de hoogst mogelijke certificeringen – de Master Services Competencies. Het aantoonbaar beschikken over de vaardigheden en bekwaamheid om complexe projecten met cutting-edge VMware technologieën tot een succes te brengen is een waarborg voor klanten dat zij in goede handen zijn bij RedLogic.”

Alexander: “Als early adopter van VCF hebben wij zelfs de eerste europese deployment uit mogen voeren. Daarom waren wij het absoluut aan onze stand verplicht deze MSC binnen te halen. Deze erkenning van VMware is dan ook voor ons de kers op de spreekwoordelijke taart. Het is voor VMware klanten een keurmerk waaruit een hoog kennisniveau en deskundigheid blijkt. Hiermee onderscheiden wij ons nog meer in de markt”.

De eisen voor het behalen van deze competentie zijn een stuk strenger dan die voor onze eerdere MSC’s. Lieten wij eerst kennis en praktijkervaring zien op één specifiek kennisgebied, bij de MSC voor VCF ligt de lat wat hoger. Kennis van Data Center Virtualisation, Network Virtualisation en Cloud Management and Operations is hierbij nodig.

Wij bevinden ons dan ook in een zeer select gezelschap. In Nederland zijn wij de tweede VMware partner die dit behalen, in de EU de vijfde en wereldwijd gingen slechts 14 andere partners ons voor. Extra bijzonder is dat wij deze MSC voor 100% in Nederland hebben behaald en geen beroep doen op buitenlandse vestigingen.

Een prestatie om enorm trots op te zijn. Het feestje stellen wij nog even uit, maar die gaat er zeker komen. Zonder de inspanningen van het team zou dit niet mogelijk zijn geweest.

Route naar VMware MSC

De weg naar een VMware Master Service Competency is niet eenvoudig en daarmee echt een enorme erkenning om deze te ontvangen. Technische kennis op het gebied van netwerkvirtualisatie en datacenter virtualisatie is vereist door het behalen van meerdere VCP en VCAP-certificeringen. Ter verdere verdieping zijn Robin en Davy aan de slag gegaan met de VMware HCI Master Specialist Badge. En vervolgens hebben Menno, Robert en Robin de VMware Cloud Foundation Specialist Badge behaald. De komende periode worden hier nog 3 teamleden aan toegevoegd.

Enkel technische kennis is niet voldoende voor een MSC, je moet ook bewijzen dat je dit in de praktijk op het allerhoogste niveau kan toepassen. Na een VCF-traject waardeert een klant bij VMware onze oplossing, van installatie tot implementatie. Na deze referentie van een tevreden klant is het vervolgens wachten op het goede nieuws vanuit VMware…

VMware Cloud Foundation

Wat is nu precies VMware Cloud Foundation? Het is allereerst een bundeling van alle datacenter producten van VMware. Compute in de vorm van vSphere en vCenter, storage via vSAN en networking met NSX-T. De meegeleverde vRealize Suite zorgt voor de monitoring en automatisering van de omgeving. Tanzu maakt het vervolgens mogelijk om binnen de VMware-omgeving containerworkloads te draaien. Al vanaf dag 1 is de SDDC manager het hart van de VCF-omgeving, hiermee wordt op een volledig geautomatiseerde manier het complete datacenter neergezet. Dit in een fractie van de gebruikelijke tijd. Designs zijn gestandaardiseerd en configuraties zijn consistent, allemaal volgens het VMware Validated Design. Je houdt, in de beheerfase, met de SDDC manager het overzicht over je volledige SDDC. Of dit nu een enorme multi-tenant omgeving is, of een geconsolideerde MKB’er, lifecycle management van soft- en hardware is hiermee een kwestie van één druk op de knop. Voor ons is VCF echt de volgende stap in de maturity van het SDDC; in plaats van alles met de hand ontwerpen en uitrollen bied je hiermee een ‘off-the-shelf’ datacenter in een handomdraai.
Voor meer uitgebreide informatie over VCF check de vlog of het webinar van Robert:
– Vlog: VMware Cloud Foundation 4.0
– Webinar: VMware Cloud Foundation – De Basis

Heb je vragen over VMware Cloud Foundation? Kunnen wij je helpen met een ontwerp of een vraagstuk? Neem dan vooral contact met ons op, wij helpen je graag.