DISC Sessie 2019

13 september 2019 Events / Fun

Naast alle technologische sessies organiseert RedLogic ook een aantal non-tech sessies per jaar. Afgelopen vrijdagavond werd er weer een non-tech sessie op het RedLogic kantoor georganiseerd. Na een spontaan, maar kort, dart toernooi (waar Menno met ruime voorspong heeft gewonnen) kon de avond van start.

Reilen en zeilen

Zo’n avond samenzijn is natuurlijk een mooi moment om een update te krijgen over de gang van zaken binnen RedLogic. De directie vertelde vóór het eten de laatste nieuwtjes op organisatorisch gebied. Daarnaast werd er niet alleen vooruitgeblikt op alle nieuwe projecten, maar ook evenementen die we de komende tijd gaan bezoeken. Er was zo veel nieuws te vertellen dat de sessie tijdelijk onderbroken moest worden voor het avondeten. Na het eten werd er nog kort over een aantal lopende VMware VCF-projecten verteld, waarna het avondprogramma van start kon.

DISC

Het DISC-model geeft inzicht in bewuste en onbewuste voorkeuren in gedrag en communicatie. Bij RedLogic laten we van alle collega’s een DISC-profiel maken met als doel jezelf en elkaar beter te leren kennen. Onder leiding van Patrick en Patrick werd ons geheugen opgefrist wat betreft de DISC kleuren. Tijdens deze opfrisser werden voor het eerst onze nieuwe collega’s besproken en wegwijs gemaakt in de wereld van DISC. Patrick en Patrick hadden naast deze theoretische informatie ook een aantal, erg leuke, spellen voorbereid in het teken van DISC. Zo hebben we geblinddoekt meerdere driehoeken van touw gemaakt en eindigden wij de avond met een wedstijd torens bouwen van bamboestokjes en elastiekjes.

Tijdens het bouwen van de torens, waarbij de groepen op DISC-kleur waren ingedeeld, kwamen een aantal kleuren duidelijk naar boven. Het doel was een zo hoog mogelijke toren te bouwen waar bovenop de toren een voetbal moet kunnen blijven liggen. Het resultaat was een half uur complete chaos, maar wel met twee manshoge torens als resultaat. Alles bij elkaar een leuke manier om met deze materie om te gaan en weer een succesvolle avond, waar we met creatieve opdrachten een stukje wijzer zijn geworden.