VMware Customer Technical Advisory Board

28 juni 2019 Events / VMware

VMware organiseert vele bekende, en minder bekende, evenementen voor het grote publiek. Een enkeling is slechts voor een select publiek toegankelijk, zo ook de Customer Technical Advisory Board (CTAB). Alleen grote klanten en belangrijke partners worden hiervoor uitgenodigd. Aan RedLogicans Martijn en Robert de eer bij dit evenement aanwezig te zijn.

VMware CTAB

De CTAB is een rondreizend panel dat twee keer per jaar ergens neerstrijkt. De CTAB vond dit jaar plaats op het EMEA hoofdkantoor van VMware in Staines-Upon-Thames op 4 en 5 juni. Tijdens de CTAB draait het om de input van de aanwezigen. Zij mogen actief meedenken over aankomende producten en updates.

Zoveel sprekers, zo weinig tijd

Het programma van deze twee dagen stond bomvol met interessante sessies. Vele verschillende producten werden besproken, van PKS tot VeloCloud. Sprekers liepen uiteen van Senior Directors tot gastsprekers van Fondo. De Product Managers van verschillende afdelingen grepen deze mogelijkheid aan om nieuwe ontwikkelingen te presenteren en te testen of er wel of geen interesse voor was onder de aanwezigen.

3 wetten

Colin Bannister, de EMEA Vice President van Systems Engineering, opende de CTAB op dinsdag 4 juni . Hij vertelde met veel plezier over zijn (lange) geschiedenis in de techniek. Volgens hem wordt de afweging tussen Cloud en On-prem geregeerd door 3 wetten:

  • Law of economics
  • Law of physics
  • Law of the land

Oftewel; hoeveel kost het, hoe praktisch is het en wat is wettelijk toegestaan?

Breakout sessies – VCF & NSX

Het doel van Martijn en Robert was zoveel mogelijk kennis op te doen betreffende VMware producten waar RedLogic veel mee werkt en zal gaan werken. Bij de breakout sessies tijdens CTAB werd dan ook gekozen voor de twee hoofdpijlers: VMware Cloud Foundation (VCF) en NSX.

De Product Managers van VCF kwamen als eerste aan het woord. Krish Sivakumar en Michael Chuang deelden de toekomstvisie van ‘hun’ product. In de breakout sessie op dag 2 draaiden deze heren de rollen om. Zij vroegen de aanwezigen naar hun mening en input.

Catherine Fan en Nikhil Kelshikar mochten in 2 sessies hun relaas houden over NSX. De nadruk lag hierbij flink op de toekomst van NSX-T. Het werd al snel duidelijk dat NSX-V nog volledige ondersteuning krijgt, maar dat in de (zeer nabije) toekomst snel zal worden overgegaan op NSX-T. Niet getreurd; er komt nog veel moois aan waar alle netwerkharten sneller van gaan kloppen…

Runnymede on Thames

De eerste dag werd afgesloten met een netwerkdiner bij het Runnymede Hotel. Onder het genot van een hapje en een drankje was het mogelijk om na te praten met collega’s uit de gehele EMEA regio. Alle leermomenten van de dag passeerden nog een keer de revue.

Het waren twee zeer leerzame, interessante, maar zeker ook gezellige dagen. RedLogic heeft weer een beter beeld waar wij met z’n allen naar toe aan het werken zijn. Op naar de volgende CTAB, tijdens de VMworld in Barcelona.