Containers en vRNI centraal op RedLogic’s kennissessiedag

4 juli 2017 Events / VMware

De RedLogic kennissessiedag van juli zat weer bomvol interessante onderwerpen. Zowel Robert als Edward gaven een sessie over containers, beiden vanuit hun eigen invalshoek. Robin presenteerde VMware vRealize Network Insight voor gevorderden. En Rob nam ons mee in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Microsoft Azure.

Containers binnen VMware

Robert startte deze kennissessiedag, hij ging in op de containerpropositie van VMware. Wat zijn de drie verschillende manieren om (Dockers/Mobi) containers te deployen binnen een op VMware gebaseerde omgeving? En hoe zit het met de orchestration mogelijkheden binnen VMware? Onder meer vSphere integrated Containers, Kubernetis en Photon OS zijn in deze kennissessie aan bod gekomen.

Container orchestration met RedHat OpenShift

De tweede containersessie van vandaag werd gegeven door Edward. Hij heeft een demonstratie gegeven over hoe, met behulp RedHat Openshift, containers worden uitgerold in zijn omgeving gebaseerd op Open Source virtualisatieplatform OpenStack. Door het verregaande gebruik van automation kan hij binnen één uur een complete testomgeving deployen inclusief applicaties. Naast OpenShift maakt hij hierbij veel gebruik van Ansible.

vRealize Network Insight voor gevorderden

Robin heeft ons meegenomen in vRealize Network Insight (vRNI) . In een eerdere sessie heeft hij al eens de basis uitgelegd, dit keer is hij hier dieper op ingegaan. Vooral over hoe je met behulp van vRealize Network Insight, in het geval van calamiteiten, snel inzicht krijgt in verkeersstromen. In een fictief scenario, waarbij een van onze klanten onder een DDOS attack lag, is uitgelegd hoe je met behulp van vRealize Network Insight snel inzicht kan verkrijgen.

Networking binnen Microsoft Azure

Rob heeft voor een relatie van RedLogic uitgezocht hoe deze het best kan worden gekoppeld aan Microsoft Azure. In deze sessie zijn de belangrijkste do’s en dont’s gedeeld met het team. De belangrijkste les uit deze sessie is dat je vooraf goed moet nadenken over hoe je een omgeving wil gaan opbouwen. Het naderhand aanpassen is niet alleen een tijdrovend, maar ook een kostbaar project. Gelukkig kon Rob ons van een aantal praktische tips voorzien. Collega Frank heeft vanuit een ander project ook een aantal Azure praktijkvoorbeelden kunnen delen.