Boekpresentatie ETZ

14 januari 2021 Events / Nieuws

Een succesvolle afronding van een project mag gevierd worden. In een nauwe samenwerking met de beheerders van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) hebben wij een succesvolle VMware Cloud Foundation (VCF) omgeving neergezet. De afronding hebben wij gevierd met een boekpresentatie aan IT Managere Ludo Verhamme.

De boekpresentatie

Successen vieren wij graag, zo ook een succesvolle projectafronding. Aan Alexander en Martin de eer om twee speciale cadeaus mee te nemen naar de evaluatie van het VCF project bij het ETZ. Ludo Verhamme, IT Manager, kreeg een gebonden boekwerk uitgereikt. Hierin staan de specifieke ontwerpdocumenten die de basis vormen van de succesvolle VCF implementatie.

Als extraatje hebben wij het ontwerp van de cover van het boek laten inlijsten en deze cadeau gedaan aan Chris Verwey, Project Manager. Deze hebben wij speciaal voor deze gelegenheid laten ontwerpen en weerspiegeld het project dat wij samen hebben mogen neerzetten.

Het succes van het project is zeker te danken aan de intensieve samenwerking tussen de beheerders van ETZ en de architecten van RedLogic. Met VMware Cloud Foundation is een vooruitstrevende oplossing neergezet die op meerdere vlakken kostenbesparend werkt. Het biedt een platform waarbij de infrastructuur compleet is toegespitst op het ontzorgen van ETZ.

Wij blijven nauw betrokken bij het team van ETZ, zodat er samen voor gezorgd wordt dat de infrastructuur tot in de puntjes verzorgd blijft.

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Het ETZ biedt zorg vanuit drie ziekenhuislocaties: ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk. Daarnaast heeft het nog een polikliniek dermatologie en cardiologie in Oisterwijk. Het is een bovenregionaal, topklinisch opleidingsziekenhuis. Landelijk staan zij bekend om hun expertise op het gebied van zware traumatologie en neurochirurgie.

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis
Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Waarom VMware Cloud Foundation

In 2016 is door het ETZ reeds besloten om richting een SDDC te bewegen, met VMware als strategisch partner.

Het ETZ had de servers al grotendeels gevirtualiseerd op VMware vSphere. In 2016 is gekozen om de werkplekken te virtualiseren met VMware Horizon View. In 2018 is gekozen voor vRealize Operations als centraal monitoring-systeem, die later uitgebreid kan worden met VMware vRealize Automation om (IT-)processen vanuit het datacenter meer te automatiseren. Deze producten zijn aangeschaft met het oog op het realiseren van een hybrid cloud.
De volgende stap is om de infrastructuur aan te passen zodat deze optimaal met bovenstaande producten kan werken. Het ETZ kiest hierbij bewust voor VCF.

Door een upgrade van licenties te doen naar VCF kan ook de storage en het netwerk gevirtualiseerd worden, waardoor de stap naar automation en hybrid cloud dichterbij komt.

VCF bij het ETZ

Zorg toegespitst op jou, is de missie van het ETZ. Zij werken servicegericht, vernieuwend en besteden extra aandacht aan duurzaamheid. Ze staan voor continu verbeteren vanuit de lean filosofie, met als uitgangspunt waarde toevoegen voor de klant. Meegroeien met de interne en externe ontwikkelingen is essentieel en daarin lopen zij zelfs voorop. Om dit mogelijk te maken is kostenbeheersing een zeer belangrijk aspect in de dagelijkse bedrijfsvoering. VCF sluit hier perfect op aan, als een overzichtelijke en kostenbesparende oplossing.

Voor het project hebben Menno en Robert, het door VMware en ETZ opgestelde High Level Design, uitgewerkt in verschillende detailed level designs. Hierin is naast VCF ook gebruik gemaakt van o.a. VMware NSX, microsegmentatie en vSAN. Tezamen maakt dit een fysieke en logische infrastructuur, met de daarbij behorende softwareconstructies.

Deze bundeling vind je terug in het eerder besproken boekwerk: VMware Cloud Foundation zorgt voor ETZ.