Bijna zo ver – VMware Explore 2022

17 oktober 2022 Events / VMware

Wij kijken uit naar begin november. Het is eindelijk weer zover, van 7 t/m 10 november organiseert VMware de VMworld. Dit jaar zelfs met een compleet nieuwe naam, de VMware Explore. Het event vindt dit jaar weer plaats in Barcelona. Ook wij vertrekken die kant op, want de online edities van 2020 en 2021 konden, wat ons betreft, niet op tegen de fysieke edities.

Waarom heeft VMware de naam dan veranderd?

Ja, dat is een beetje de vraag. Enerzijds liepen de bezoekersaantallen al een beetje terug en ook de online edities hebben daar nog een schepje bovenop gedaan. Daarnaast is er wel het een en ander veranderd in de afgelopen jaren binnen en buiten VMware.

VMware is al jaren bezig met Hybrid en Multi Cloud. Maar met de verschuiving richting Kubernetes en de komst van VMware Tanzu is er een veel breder spectrum aan focusgebieden bij gekomen. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld applicatieontwikkeling en development tooling. Vandaar ook dat Kelsey Hightower (DevOps Guru & Principle Engineer van Google) een van de sprekers is tijdens de ‘opening keynote’ op deze editie.

Zoals gewoonlijk is er na de zomervakantie eerst een editie in Amerika en daarna een in Europa. Nieuw dit jaar is dat er ook regionale edities georganiseerd worden in Brazilië, China, Japan en Singapore. Verschil is dat de regionale edities maar twee dagen duren.

Waar kijken we naar uit?

Natuurlijk kijken we er naar uit om iedereen weer persoonlijk te spreken. En dan met name de internationale gemeenschap die daar weer bij elkaar komt. Maar ook de interactieve sessies en verschillende mogelijkheden om kennis te vergaren en te delen zijn altijd populair.

Gelukkig zijn er ook nog een aantal dingen hetzelfde gebleven. De locatie is nog steeds op de Fira Barcelona Gran Via. Er zijn weer erg veel breakout sessies, keynotes en andere talks. Gelukkig staan ook de Hands-on Labs en ‘Meet the Experts’ nog op de agenda. Ook de wel bekende rugzak is afgelopen zomervakantie al aangekondigd.

De Content Catalog voor Explore Europe is al beschikbaar, waar inmiddels bijna 500 sessies en activiteiten in staan. Op zich al reden genoeg om een bezoek aan VMware Explore 2022 te brengen. De Content Catalog is de ideale manier om je tijd op VMware Explore zo efficiënt en interessant mogelijk in te delen.

Zien we jullie daar?

Dit jaar is RedLogic een van de sponsoren van de Benelux Party, wij zijn daar dan zeker van de partij. De Benelux Party wordt traditiegetrouw op dinsdagavond gehouden. Wat ons betreft is dit altijd een van de hoogtepunten van het evenement. Dit jaar is de locatie CDLC Barcelona (Carpe Diem). Zodra de aanmeldlink beschikbaar is zullen we deze hier toevoegen.

Natuurlijk houden we jullie weer op de hoogte van de leuke weetjes en interessante sessies die we op de VMware Explore volgen. Er zijn nog kaarten te beschikbaar dus als je wilt, kun je hier nog registreren en dan zien we je in Barcelona.