AWS Summit Amsterdam 2019

19 april 2019 AWS / Events

Deze week werd in de RAI in Amsterdam een AWS Summit georganiseerd. Hoewel deze summit in schril contrast staat tot de grootte van het re:Invent in Las Vegas waren hier toch ruim 3500 mensen aanwezig. En net als de blauwe ‘Ask Me!’ t-shirts, waren (dit keer paarse) ‘Ask Me!’ t-shirts in overvloed aanwezig. Het pluspunt van deze AWS Summit was dat het plaatsvond op één locatie, en niet als op het Re:Invent verspreidt over meerdere locaties.

AWS Summit Amsterdam

De AWS summit opende rond half negen en het eerste uur was alleen de Expo geopend. Hier waren onder andere, sponsors, ‘ASK an Expert’ en de DeepRace League te vinden.

Keynote

De keynote, die het grootste deel van de ochtend besloeg, stond kort stil bij de vele services die AWS in zijn cloud levert. Daarnaast waren er een aantal Benelux klanten, zoals PostNL en Talpa die vertelden waarom en hoe ze de AWS cloud gebruiken. PostNL gebruikt AI&ML algoritmes om de tijdstippen van pakketbezorging beter af te stemmen. Talpa gebruikt AWS bijvoorbeeld voor VoetbalTV. Daarmee zenden zij jaarlijks 80.000 amateurvoetbalwedstrijden uit. Al deze wedstrijden worden door camera’s automatisch opgenomen. Dit wordt gedaan met behulp van ‘Speler en Bal volg algoritmes’ die de camera’s besturen. Talpa is hiermee reeds vergevorderd, maar het gaat ook nog wel een mis met de algortimes. Zo wordt een vogel of een speler met een kaal hoofd nog wel een voor de bal aangezien.

Breakout sessies

De rest van de dag bestond uit verschillende breakout sessies en de afsluitende borrel. De breakout sessies bestonden voornamelijk uit sessies met vrij algemene onderwerpen, vergelijkbaar met de re:Invent. Wij hebben voornamelijk breakout sessies bezocht die te maken hebben met networking, security en architectuur. Tijdens de sessies kwamen wel een paar nieuwe details naar voren, maar waren qua inhoud vergelijkbaar met die van re:Invent. Wij hebben ook een sessie over VMware Cloud on AWS bijgewoond. De inhoud daarvan klonk erg bekend en was vergelijkbaar met de presentatie die Robin heeft gegeven op de NLVMUG, afgelopen maart.

Al met al een leuke, leerzame en geslaagde AWS Summit.