7 Habits of Highly Effective RedLogic Employees

12 september 2018 Nieuws

Bij hoge uitzondering voor één keer een Engelstalige titel voor onze Nederlandstalige blog. De afgelopen weken heeft het team van RedLogic namelijk een training gevolgd gebaseerd op de 7 Habits van Stephen R. Covey.

7 Habits of Highly Effective People

De 7 habits van Covey gaan over de zeven gewoontes die elke persoon, in meer of mindere mate, van nature in zich heeft. Bij succesvolle personen zijn sommige gewoontes alleen beter ontwikkeld. Uiteindelijk kan iedereen dit leren. Door je bewust te zijn van de zeven gewoontes en deze verder te ontwikkelen, kun je groeien als persoon, leider, partner, ouder en natuurlijk als IT’er. Dit is iets waar alle collega’s, zowel zakelijk als privé, van kunnen profiteren.

De 7 habits zijn:

  1. Wees pro-actief
  2. Begin met het eind in gedachten
  3. Belangrijke zaken eerst
  4. Denk Win-Win
  5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden
  6. Creëer synergie
  7. Houd de zaag scherp

Training

De training werd bij ons op kantoor in Houten gegeven. De training bevatte naast de nodige theorie ook een flinke dosis praktijkoefeningen. In deze oefeningen gaf onze trainer Hendrik Jan Trooster ons opdrachten waarmee wij niet alleen onszelf maar ook het gehele team uitdaagden. Zo hebben wij bijvoorbeeld geblinddoekt een huis moeten bouwen, waarbij je gelimiteerd met elkaar kon spreken. Ook zijn wij, op basis van een echte praktijkcase, getraind in de filosofie achter het omdenken.

Vervolg

Uiteraard verdient een goede training ook de nodige oefening in de praktijk. De komende tijd zullen wij het onderwerp daarom in verschillende settings terug laten komen. Hiermee gaan wij de 7 Habits, net als het werken met DISC-profielen, verankeren in ons bedrijfs-DNA. Onze RedLogicans worden dus steeds effectiever, spreek ons ook gerust aan op één van de 7 Habits wanneer je ons tegenkomt.

Ben je nog op zoek naar Highly Effective IT’ers voor een uitdagend project, neem dan nu contact op met RedLogic.